OTROBI Enemon
Rešitev ob pomanjkanju
prehranske vlaknine

Enemon otrobi so ekstrudiran žitni izdelek z visoko vsebnostjo prehranske vlaknine. Prehranska vlaknina so ogljikovi hidrati, ki se ne morejo prebaviti s človeku lastnimi prebavnimi encimi. Prav zato imajo poseben fiziološki in zdravstveni pomen.

skatla_otrobi_ajda_inovacija

OTROBI Enemon s slovensko ajdo

4,98 

O IZDELKU

Enemon pšenični otrobi z ajdo so ekstrudiran pšenični izdelek z ajdo z visoko vsebnostjo prehranske vlaknine. Uporabljajo se lahko kot žita za zajtrk ali kot funkcionalni dodatek k drugim jedem. Prisotna ajda slovenskega izvora daje izdelku značilen okus in pripomore k bolj hrustljavi teksturi.

Šifra: 2727.

SESTAVINE

Pšenični otrobi (79 %), ajdova moka (20%), kislina: citronska kislina, antioksidant: butilhidroksianizol (BHA).


Visoka vsebnost magnezija

Visoka vsebnost beljakovin

Vir vitaminov skupine B

Visoka vsebnost prehranske vlaknine

Slovenska ajda

Enemon pšenični otrobi z ajdo so ekstrudiran pšenični izdelek z visoko vsebnostjo prehranske vlaknine. Prehranska vlaknina so ogljikovi hidrati, ki se ne morejo prebaviti s človeku lastnimi prebavnimi encimi. Prav zato imajo poseben fiziološki in zdravstveni pomen. Dnevna priporočena količina prehranske vlaknine je 30 g. Prisotna ajda slovenskega izvora daje izdelku značilen okus in pripomore k bolj hrustljavi teksturi.


NAVODILA ZA PRIPRAVO

Uporaba Enemon pšeničnih otrobov z ajdo je enostavna in večnamenska. Priporočamo zaužitje 30 g otrobov z ajdo na dan. S to količino pokrijete 30 % dnevnih potreb po prehranski vlaknini. To količino je dobro razporediti na več obrokov. Ena zvrhana jedilna žlica Enemon otrobov je 10 g, to je 3 g prehranske vlaknine. Otrobe z ajdo lahko uživate samostojno, kot pripravljen obrok z mlekom ali jogurtom v okviru zdrave mešane prehrane, ali kot funkcionalni dodatek pri pripravi jedi (kruha, keksov, omak, juh ipd.). Priporočamo, da jih zaužijete razmočene v najmanj 0,5 dL tekočine. Ker otrobi nabreknejo in vežejo veliko vode, je pomembno zaužiti otrobe z zadostno količino tekočine. Dnevno je priporočljivo zaužiti 2-3 L vode.


Povprečna hranilna vrednost Na 100 g (30 g)* %PV** (30g)
Energijska vrednost 1171 kJ / 280 kcal 336 kJ / 84 kcal 4%
Maščobe 3 g 1,3 g 2%
Od tega nasičene maščobe 0,8 g 0,2 g 1%
Od tega nenasičene maščobe 2,1 g 0,6 g
Ogljikovi hidrati 40,3 g 12,1 g 5%
Od tega sladkorji 3 g 0,9 g 1%
Prehranska vlaknina 30,7 g 9,2 g
Beljakovine 15,9 g 4,8 g 10%
Sol <0,1 g <0,1 g 1%
Vitamini in minerali Na 100 g (30 g)* %PDV*** (30 g)
Tiamin (mg) 0,6 0,18 16%
Riboflavin (mg) 0,5 0,15 11%
Niacin (mg) 18 5,4 34%
Vitamin B6 (mg) 0,7 0,21 15%
Folna kislina (µg) 195 58,5 29%
Biotin (µg) 45 13,5 27%
Pantotenska kislina (mg) 2,5 0,75 13%
Kalij (mg) 1350 405 20%
Kalcij (mg) 65 19,5 2%
Fosfor (mg) 1140 342 49%
Magnezij (mg) 490 147 39%
Železo (mg) 16 4,8 34%
Cink (mg) 9,4 2,82 28%
Baker (mg) 1,3 0,39 39%
Mangan (mg) 13 3,9 195%
Jod (µg) 30 9 6%

* Izračun za dnevno priporočeno količino otrobov (30 g = dnevna porcija). Pakiranje vsebuje 11 dnevnih porcij.
** PV – Priporočeni vnosi za povprečno odraslo osebo (8400 kJ/2000 kcal).
*** PDV- Priporočeni dnevni vnosi vitaminov in mineralov (odrasli).