| Prehranjevanje

Vam je ostalo kaj velikonočnih dobrot? Tu je namig, kako jih lahko uporabite na nekoliko drugačen način. Za pripravo »poprazničnih« mimoza jajc potrebujete ovsene otrobe, pirhe, šunko, hren, malo trdega sira, jogurt in posušene ali sveže liste peteršilja.

Jajca polna beljakovin

Pirhe olupite, jih prerežete po dolgem in izdolbete rumenjake. V posodici rumenjake z vilicami strete, eno jušno žlico daste na stran, ostale zmešate z Enemon ovsenimi otrobi (za 5 jajc uporabite zvrhano žlico otrobov) in jogurtom. Šunko narežete na ozke in manjše trakce (okoli centimeter dolge in res tanke), enako naredite s sirom. Prazne polovice beljaka napolnite s šunko in sirom (nekaj trakcev sira pustite za okras). Nato nanje nadevate zmes rumenjakov, ovsenih otrobov in jogurta. Okrasite s trakci sira in peteršiljem, povrh pa potresite z zdrobljenim rumenjakom, ki ste ga dali na stran. Jed je lepega videza, okusna, z dodatkom Enemon ovsenih otrobov pa ste poskrbeli, da je tudi bolj zdrava. Zakaj, si preberite v članku – Ovseni otrobi za dobro jutro in lahko noč!