bariemon_web_6x

Bariemon 6x

103,05 

O IZDELKU

BARIEMON MULTIVITAMINI IN MINERALI je živilo za posebne zdravstvene namene za prehransko uravnavanje malabsorpcije po bariatričnih operacijah. Indicirano je za uporabo po večini bariatričnih operacij.

6x 30 kapsul, neto količina 169,2 g

Možnost naročila na spletni strani, preko telefona na 041 360 777 (delavniki med 7 in 15 uro) in preko e-pošte: info@bariemon.si

DELOVANJE

BARIEMON MULTIVITAMINI IN MINERALI je živilo za posebne zdravstvene namene za prehransko uravnavanje malabsorpcije po bariatričnih operacijah. Indicirano je za uporabo po večini bariatričnih operacij (rokavasti resekciji želodca, želodčnem obvodu po Rouxu, duodenalnem obvodu in podobnih operacijah). Pri biliopankreatičnem obvodu so pri nekaterih bolnikih potrebni višji odmerki hranil.

 


PRIPOROČENO ODMERJANJE

1 kapsulo zaužijte s tekočino. Med zaužitjem izdelka in prehranskim dopolnilom s kalcijem ali mlečnim obrokom naj mine najmanj 2 uri.

NASVET

Živilo za posebne zdravstvene namene BARIEMON multivitamini in minerali vsebuje vitamine in minerale, ne vsebuje pa kalcija in beljakovin. Zato je pomembno, da dodatno jemljete tudi:

  • dodatek kalcijevega citrata (najmanj 1000-1200 mg elementarnega kalcija).
  • vsaj v prvih mesecih po posegu tudi dodatek najmanj 30 g kakovostnih beljakovin (npr. mlečne beljakovine ali sojine beljakovine)*.

*Priporočamo PROTEIN FORTIS napitek z vitamini in minerali. Dve po navodilu pripravljeni porciji vsebujeta 43 g beljakovin in 1000 mg kalcija (iz mleka), zato lahko delno ali popolnoma nadomestita dodatek kalcijevega citrata.

Prenesi vložni list:

filetype_pdfVložni_list

 

 


SESTAVINE

Rastlinska kapsula (celuloza, barvila: kalcijev karbonat, železovi oksidi in hidroksidi), sredstvi proti sprijemanju: magnezijev stearat, smukec, nosilec: maltodekstrin, vitamin A (retinil acetat, beta-karoten), vitamin D (holekalciferol), vitamin E (DL-alfa tokoferil acetat), tiamin (tiamin mononitrat), riboflavin (natrijev riboflavin 5’-fosfat), vitamin B6 (piridoksin hidroklorid), vitamin B12 (cianokobalamin), folna kislina (pteroilmonoglutaminska kislina), pantotenska kislina (kalcijev D-pantotenat), niacin (nikotinamid), biotin (D-biotin), vitamin C (L-askorbinska kislina), vitamin K (filokinon), krom (kromov pikolinat), baker (bakrov glukonat), jod (kalijev jodid), železo (železov bisglicinat), mangan (manganov sulfat), molibden (natrijev molibdat), selen (natrijev selenit), cink (cinkov glukonat).


VITAMINI IN MINERALI Na kapsulo
Vitamin A (µg) 1300
od tega beta karoten  (µg RE) 550
Vitamin D (µg) 50
Vitamin E (mg) 24
Vitamin K (µg) 90
Vitamin C (mg) 120
Tiamin (mg) 12
Riboflavin (mg) 3
Niacin (mg) 17
Vitamin B6 (mg) 3
Folna kislina (µg) 400
Vitamin B12 (µg) 500
Biotin (µg) 120
Pantotenska kislina (mg) 12
Železo (mg) 45
Cink (mg) 16
Baker (mg) 1
Mangan (mg) 2
Molidben (µg) 50
Selen (µg) 70
Krom (µg) 100
Jod (µg) 200

Vsebuje zanemarljive količine energije, maščob, ogljikovih hidratov, beljakovin in soli.


POMEMBNO OBVESTILO

Pred uporabo pozorno preberite priloženo navodilo. Živilo je potrebno uživati pod zdravniškim nadzorom. Ni primerno kot edini vir prehrane. Priporočenega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti. Izdelek ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Nosečnice lahko izdelek uživajo po priporočilu zdravnika. Uporaba pri otrocih ni predvidena. Priporočamo, da jemljete tudi dodatek kalcijevega citrata, in v prvih mesecih po posegu tudi dodatek beljakovin.


SHRANJEVANJE

Shranjujte na suhem in temnem mestu pri temperaturi do 25°C. Shranjujte izven dosega otrok!

x