laxemon

Laxemon

15,00 

O IZDELKU

[IZDELEK MESECA] 20% POPUST do 30.4.2021

Laxemon je prehransko dopolnilo za redno in olajšano praznjenje črevesja. Izdelek je v obliki granul za mešanje s tekočino in je varen za vsakodnevno uporabo kot tudi začasne težave s prebavo. Na voljo TUDI V OBLIKI GUMI MEDVEDKOV.

14 vrečk po 5,3 g, neto količina 73,8 g

Šifra: 2774.

DELOVANJE

Prehransko dopolnilo Laxemon vsebuje laktulozo, ki prispeva k hitrejšemu prehajanju črevesne vsebine. Navedeni učinek se doseže z odmerkom 10 gramov (2 vrečki) laktuloze naenkrat. Izdelek vsebuje tudi magnezij, ki prispeva k ravnotežju elektrolitov. Laktulozo v debelem črevesu prisotne bakterije razgradijo v organske kisline, ki vežejo veliko vode. Tako naredijo črevesno vsebino mehkejšo, kar olajša prehod blata. Povečana količina črevesne vsebine poveča tlak v črevesju, kar je telesu znak za sproženje krčenja debelega črevesa – odvajanje. Ob tem laktuloza deluje tudi prebiotično, saj predstavlja vir hrane za črevesne bakterije in tako ugodno deluje na ravnovesje črevesne mikrobiote.

Laktuloza je s človekovimi prebavnimi encimi neprebavljiva, zato prehaja v debelo črevo neprebavljena. Laktulozo v debelem črevesu razgradijo bakterije na mlečno kislino in manjše količine ocetne, propionske in maslene kisline. Organske kisline so osmotsko aktivne, zato nase vežejo veliko vode in tako naredijo črevesno vsebino mehkejšo ter bolj voluminozno. Tako se poveča tlak v črevesju kar sproži krčenje debelega črevesa. Rezultat uporabe je redno in normalno odvajanje blata. Prehod blata je tudi lažji saj je vsebina mehkejša (slednje je pomembno tudi pri hemeroidih).

Laktuloza NI spodbujevalno odvajalo ampak blato mehča. Za razliko od nekaterih odvajal (na primer izvleček sene in nekatera odvajala) je delovanje laktuloze nežno in spodbuja odvajanje blata na naraven način, zato tudi pri vsakodnevni uporabi ne povzroča odvisnosti od odvajal, tako imenovanega »sindroma lenega črevesja«. To je stanje, ki se pojavi po zlorabi odvajal; črevo se ne odziva več na fiziološke dražljaje in oseba brez uporabe odvajal ne more normalno odvajati.

Skrbite za zadostno oskrbo z vodo. Priporočljivo je 2-3 L na dan.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočenega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti.

Lahko vsebuje sledove soje, mleka, glutena (oves, pšenica), sezama in oreščkov.


NAČIN UPORABE

Laxemon uporabljajte, če imate težave z zaprtjem, počasno prebavo in pri stanjih kjer je zaželeno redno odvajanje mehkejšega blata, na primer pri hemeroidih. Izdelek lahko uporabljate tako pri občasnih težavah z iztrebljanjem, kot tudi vsakodnevno za vzdrževanje normalne prebave*.

Vmešajte odmerek Laxemon-a v 2-3 dL tekočine, ki je lahko kava, čaj, voda ali sok. Dobro premešajte in popijte. Izdelek je prijetno sladkega, nevtralnega okusa. Ne vsebuje dodanih arom.

Odrasli in mladostniki starejši od 14 let

V prvih 2-3 dneh jemljite 2-4 vrečke (10-20 g) Laxemon-a dnevno, v nadaljevanju lahko odmerek zmanjšate na 2 vrečki dnevno. Če je delovanje izdelka premočno odmerek znižate toliko, da dosežete želeni učinek.

Običajno učinek nastopi po nekaj urah. Če boste Laxemon zaužili zvečer lahko učinek pričakujete zjutraj. Včasih lahko od zaužitja do normalnega odvajanja blata mine 24-48 ur. Pri običajnem odmerjanju bo odvajanje blata normalno. V prvih dneh jemanja se lahko pojavi napihnjenost, ki pa se po nekaj dneh jemanja ne pojavlja več. Pri prekomernem odmerjanju se lahko pojavi driska in napenjanje, ki po zmanjšanju odmerka mine.

Odmerjanje in uporaba prehranskega dopolnila Laxemon pri otrocih

Izdelek je varen za uporabo tudi pri otrocih. Priporočamo, da izdelek pri otrocih uporabite po posvetu z zdravnikom ali farmacevtom.
Pri otrocih starih 1 do 6 let: V prvih 2-3 dneh 1/2 – 1 vrečko (2,5 – 5 g), v nadaljevanju pa 1/2 vrečke (2,5 g).
Pri otrocih starih 6 do 14 let: V prvih 2-3 dneh 2 vrečki (10 g), v nadaljevanju pa 1 vrečko (5 g). Če je delovanje izdelka premočno odmerek znižate toliko, da dosežete želeni učinek.

Laxemon je varen za uporabo pri diabetikih in nima pomembnega vpliva na krvni sladkor. Z zaužitjem 1 vrečke zaužijete največ 0,3 g sladkorjev. Za primerjavo 1 majhna žlička sladkorja vsebuje 5 g sladkorja. Izdelek je varen za uporabo pri nosečnicah in doječih materah.

Kdaj ne smete uživati prehranskega dopolnila laxemon?

• Pri delnih ali popolnih zaporah črevesja.
• Pri preobčutljivosti na laktulozo, galaktozo, fruktozo in pri preobčutljivosti na druge sladkorje. Izdelek vsebuje minimalne količine drugih sladkorjev in sicer manj kot 3 % drugih sladkorjev. Izdelek lahko vsebuje maksimalno ≤0,5 % galaktoze, ≤3,0 % laktoze, ≤0,5% epilaktoze, ≤0,5% tagatoze in ≤0,5% fruktoze.

*V kolikor imate redne težave z zaprtjem in počasno prebavo poskušajte težave odpraviti z zadostnim vnosom tekočin, redno telesno aktivnostjo in zadostnim vnosom prehranske vlaknine. Pri doseganju vnosa prehranske vlaknine si lahko pomagate tudi z izdelki Otrobi Enemon. Izdelek Laxemon lahko varno uporabljate neomejeno dolgo časa in tudi skupaj z Otrobi Enemon.

Prenesi vložni list:

filetype_pdfVložni_list

 


SESTAVINE

laktuloza, magnezijev oksid

x