paket_vitamin-d

VITAMIN D3 FAMILY PACK

17,95 

O IZDELKU

VITAMIN D3 FAMILY PACK sta 2 škatlici prehranskega dopolnila, ki PRISPEVA K DELOVANJU IMUNSKEGA SISTEMA in k ohranjanju zdravih kosti za celo družino.

Prvo prehransko dopolnilo v Sloveniji z vitaminom D3 NAMENJENO TEDENSKEMU ODMERJANJU  > SAMO 1 KAPSULA NA TEDEN.

2x 30 kapsul, Neto količina 23,8 g

Šifra: 2782_2.

O VITAMINU D

Kalcitriol ali hormon D uravnava metabolizem kalcija in fosforja, zato je pomanjkanje vitamina D povezano z rahitisom, osteoporozo, osteomalacijo, mišicno šibkostjo in povecanim tveganjem za zlome kosti. Pomanjkanje in nezadostnost sta povezana s slabšo odpornostjo na infekcijske bolezni, povecanim tveganjem za nastanek kronicnih bolezni, kot so kardiovaskularne bolezni, rak, avtoimune bolezni, in depresija.

V slovenski raziskavi NUTRIHEALTH (Hribar et.al,, 2020) so ugotovili, da ima v starostni skupini 18-74 let nezadostno preskrbljenost (<75 nmol/L 25-(OH) D) okoli 80 % preiskovancev, pomanjkanje (<50 nmol/L 25-(OH) D) pa skoraj 40 % preiskovancev.


UČINKOVITOST IN VARNOST TEDENSKEGA ODMERJANJA VITAMINA D3

Vitamin D je v maščobi topen vitamin, ki nastaja v koži pod vplivom sončnih žarkov ali pa ga vnašamo preko hrane. Tako vitamin D, ki se tvori v koži, kot tudi s hrano vnesen vitamin D se v neaktivni obliki skladišči v maščobnem tkivu, iz katerega se glede na potrebe v jetrih pretvori v aktivno obliko.

Tedensko jemanje se je izkazalo za učinkovito, varno in enakovredno vsakodnevnemu jemanju. Potrebno je tudi poudariti, da je potreba po dnevnem jemanju pri ljudeh najpomembnejši vzrok za opustitev jemanja. 1-krat tedensko jemanje zato prispeva k boljši komplianci.


PREDNOSTI IZDELKA VITAMIN D3 ENEMON

• Učinkovito in varno 1-krat tedensko odmerjanje vitamina D3 zagotavlja vnos 7000 IE / 175 μg na teden oz. 1000 IE / 25 μg na dan.

• Učinkovitost tedenskega odmerjanja je primerljiva z dnevnim odmerjanjem.

• Škatlica vsebuje 30 kapsul in zadošča za kar 210 dni, ali 7 mesecev. Izdelek je za uporabnika tudi cenovno zelo ugoden.

• Vitamin D3 – holekalciferol je pridobljen iz lanolina in je po obliki enak holekalciferolu, ki nastaja v človeški koži pod vplivom sončnih žarkov.

• Praktično in higiensko pakiranje v blistre zagotavlja nespremenjeno trajnost in varnost izdelka, tudi po odprtju.

• Razvito in proizvedeno v Sloveniji.

• Izdelek je primeren za starejše od 15 let. Izdelek ne vsebuje alergenih snovi, ki zahtevajo označevanje.

• Primeren tudi za vegetarijance.


SESTAVINE

nosilec:modificirani škrob, rastlinska kapsula (celuloza, barvili: rumeni železov oksid, titanijev oksid), holekalciferol (vitamin D3), sredstvi proti sprijemanju: magnezijev stearat, smukec.*PDV – priporočeni dnevni vnosi vitaminov in mineralov za odrasle


POMEMBNO OBVESTILO

Izdelek je namenjen zdravim osebam starejšim od 15 let. Izdelek je varen za nosečnice in doječe matere, ki pa morajo upoštevati, da prenatalna prehranska dopolnila priporočena nosečnicam že vsebujejo vitamin D! Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene tedenske količine oz. odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjevati nedosegljivo otrokom!


SHRANJEVANJE

Shranjujte na suhem in temnem mestu pri temperaturi do 25°C. Shranjujte izven dosega otrok!

x