| Zdravo življenje

Že uživate Braunemon ali se še niste odločili zanj? Morda ga vsakič znova pozabite kupiti? Če še niste med rednimi uporabniki Braunemona, vam svetujemo, da ga dodate na listek nakupov.

Večina obožuje sonce, čeprav ob poletni vročini pogosto nergamo in bežimo v senco. Saj veste, kako so peli legendarni dolgolasci iz Liverpoola: »Ko dežuje, bežijo in skrivajo glave, ko sije sonce, tečejo v senco in srebajo limonado!« Človeška narava je res čudna – ni nam bilo prav, ko so se temperature bližale tridesetim stopinjam celzija, še manj pa nam je ustrezala nenadna ohladitev konec prejšnjega tedna. A pred nami je še celo poletje, veliko sonca in precej višje temperature. Zato je dobro, da si zapomnimo nekaj zlatih pravil, ki lahko preprečijo neprijetnosti, povezane s poletno vročino in daljšo izpostavljenostjo soncu.

Po prvem zlatem pravilu, ki je pravočasno in redno jemanje Braunemona, upoštevajte še naslednja:

Zlato pravilo številka 2
Kljub jemanju Braunemona, se zaščitite s kremami za sončenje z dovolj visokim zaščitnim faktorjem, tudi če niste neposredno na soncu oziroma je oblačno. Kreme za sončenje ne preprečujejo obarvanja kože pač pa kožo ščitijo pred UVA in UVB žarki, ki jo lahko poškodujejo. Kremo nanesite večkrat tekom dneva in vedno, ko pridete iz vode.

Zlato pravilo številka 3
Izberite zaščitni faktor kreme za sončenje, ki ustreza vašemu tenu. Oseba z naravno temnim tenom kože ne potrebuje kreme z zelo visokim zaščitnim faktorjem. Zaščitni faktor 15 je primeren le za temnejšo in že zagorelo kožo, faktor 30 za svetlo kožo in faktor 50 za zelo svetlo kožo.

sončna krema s SPF faktorjem

Zlato pravilo številka 4
Izogibajte se soncu med poldnevom in peto uro popoldan, tudi če jemljete Braunemon in ste se namazali s kremo za sončenje. V tem času je moč sončnih žarkov največja. Poleg večje verjetnosti sončnih opeklin, tvegate sončni udar, kar je predvsem pri majhnih otrocih nevarno.

Zlato pravilo številka 5
Pokrijte glavo s primernim pokrivalom in skrbite za zadostno uživanje vode. Oboje preprečuje sončni udar. Čeprav sta ta dva ukrepa najbolj pomembna pri otrocih, so tudi odrasli pogosto žrtve toplotnega udara. Nosite s seboj steklenico vode in poskrbite, da otroci spijejo nekaj tekočine vsake pol ure.

Ostalih pet zlatih pravil vam bomo zaupali prihodnjič.

x