| Fizična aktivnost, Novice s tekaških priprav

Vsako sredo se udeleženci prvih Enemonovih tekaških priprav dobimo na skupnem treningu kjer se trudimo vsak po svojih močeh, pod budnim očesom trenerja, ki pili našo tehniko. Dobimo se pred objektom ‘retro’ mestnega kopališča Ilirija in potem gremo na stadion ali po Tivoliju. Za nami so že trije vroči treningi. Včeraj je bil vročinsko rekorden dan poletja in kljub začetku po 19. uri je bilo še zmeraj h…… vroče.

Po daljšem ogrevanju smo naredili vaje tekaške abecede, intervalni trening, raztek in stretching. Delali smo dobro uro in pol ali slabi dve.

Kot zanimivost smo se stehtali pred in po treningu, da bi videli koliko tekočine sploh v teh eksotičnih pogojih pri slabih 40 stopinjah ;) lahko izgubimo v času treninga. Vsi smo vmes pili vodo, eni malo več, drugi malo manj. Največja izguba telesne teže je bila preko 2,3 kg vključujoč popito vodo med treningom.

Kot pravilo, ki naj bi se ga držali je, da moramo vsak izgubljeni liter tekočine (teže) med treningom nadomestiti z enim in pol litrom nove tekočine v telo.

V galeriji si oglejte kako smo se imeli. Pogrešali smo Karlija, ki je treniral v Mariboru, Petra pa uživa in pridno trenira na dopustu.

x