| Hujšanje

Vplivov na ‘neravnotežje’ posameznika je v današnjem času veliko. Stres, nepravilno prehranjevanje in premalo telesne aktivnosti so eni izmed glavnih razlogov.

Dejstva o nadzoru nad telesno težo

Izgubiti telesno težo je ponavadi že samo po sebi zelo težko. Enkrat, ko težo izgubimo pa se začne borba, da zadržimo izgubljene kilograme in prevzamemo nadzor nad telesno težo. Člankov in knjig na to temo je izredno veliko in skoraj vsak dan se pojavi kaka nova čudežna dieta ali tabletka v različnih oblikah, ki nam obljublja vitkejše telo. V resnici, veliko nas tudi pričakuje čudež, ki nam bo omogočil, da bi brez sprememb v načinu prehrane in/ali gibanja postali vitkejši. Vseeno pa postajamo težji.

stretching-telovadba_pred_vadbo

In kaj ljudje ponavadi naredimo?

Naredimo si projekt za izgubo telesne teže in začnemo z dieto. Da smo na dieti povemo naši družini in prijateljem, začnemo telovaditi. Po par grozovitih tednih in nekaj kilogramov lažji končamo z dieto in projektom ter se nagradimo z dobro veliko večerjo. In potem še eno….

Nekaj mesecev kasneje začnemo z naslednjim projektom. Mesece kasneje, kar dosti lažji, si pustimo okusiti, res samo tokrat tisti desert, ki si ga nismo pustili med prejšnjimi meseci. Tako je dietni projekt končan in mi smo ponovno nazaj v ‘začaranem krogu’. Ta tako imenovani yo-yo efekt je fenomen vse preveč znan tistim od nas, dovolj nesrečnim, da imamo problem s težo.

(ne)uravnoteženost

Enemon

Zaobljuba ekipe Enemon je, da vam bomo stali ob strani z znanstveno preverjenimi, strokovnimi informacijami ter vam odgovarjali na vaša vprašanja glede primernega prehranjevanja in ostalih zdravih življenjskih navad po naših najboljših močeh. Proces ‘uravnoteženja’ oz. spremembe življenjskega sloga bo potekal s pomočjo pravilnega uravnoteženega prehranjevanja z uporabo prehranskega načrta in s spodbujanjem k redni telesni aktivnosti ter sproščanju.

Naš cilj je, da vam pomagamo pri (prvih) korakih do zdravega načina življenja s primernim uravnoteženim prehranjevanjem in s spodbudo k sproščanju ter redni telesni aktivnosti.

Ker se veliko število ljudi sploh v času preloma starega v novo leto, in v spomladanskih mesecih ukvarja z izgubo in nadzorom telesne teže vam bomo preko naših vsebin prikazali način nadzora nad telesno težo, ki po naših izkušnjah dokazano deluje, za dolgoročno uspešnost pa zahteva spremembo življenjskega stila posameznika. Zavedamo se, da pri še tako zagnanih in motiviranih posameznikih vsak poskus nadzora nad telesno težo ni vedno uspešen, zato vam bomo v oporo in podporo, ko boste to potrebovali.

izguba_teže_dejstva_pas

Vabimo vas, da skupaj z nami namesto ‘projektnega’ načina nadzora ali izgube telesne teže uberete ‘procesni’ način, ker v tedenske ali mesečne čudeže, ki bi delovali dolgoročno ne verjamemo. Odločitev glede načina izgube teže pa je seveda vaša in tukaj imate na voljo 6 različnih načinov izgube teže, ki dokazano delujejo. Verjamemo pa, da človek, ki si res želi zdravo in dolgo živeti in imeti nadzor nad telesno težo, te želje nima samo za en mesec.

x