| Hujšanje

Začeli smo 90-dnevni izziv FIT RIT do poletja, v katerem se tri dekleta, Ines Šteharnik, Mojca Bizjak in Klaudija Bukor, borijo z odvečnimi kilogrami ter sledijo cilju, ki je znižanje telesne mase. V izzivu sodelujejo tudi univ. dipl. inž. živilstva in prehrane Zala Gomboc in Enemonovi prehranski strokovnjaki ter osebni trener Matic Kolenc, ki dekleta uri v fitnes centru FIT 13. Zala Gomboc je skupaj s kolegi vsakemu dekletu pripravila personaliziran jedilnik, prilagojen njenemu življenjskemu stilu in aktivnostim. V prvem tednu izziva smo opravili meritve telesne sestave in na podlagi teh meritev je Matic Kolenc dekletom prilagodil vadbo.

Dekleta, ki z osebnim trenerjem trdo garajo in se potijo, so visoko motivirana in željna novega življenja, saj so, kot so povedala, naveličana tega, da se neprestano vrtijo v začaranem krogu, iz katerega same ne najdejo poti. Želijo izgubiti odvečne kilograme in začeti novo, boljše in lepše življenje. Vsaka od njih se zaradi prevelike telesne mase sooča z različnimi strahovi in težavami, zato so toliko bolj željne sprememb.

Klaudija, sestra štiriletnih dvojčkov, je povedala, da pred Enemonovim izzivom pogosto ni imela motivacije, da bi se zjutraj z veseljem podala v nov dan. Večkrat se je morala prisiliti, da je vstala iz postelje, saj bi najraje kar ostala v njej. Na sprehod se je odpravila, ko se je stemnilo, saj ni želela, da bi se podnevi srečala z drugimi ljudmi. Črne misli in slaba volja so jo spremljali ravno zaradi tega, ker si ni upala zakorakati v nov dan, ker zaradi slabe samopodobe ni želela stopiti na ulico.

Nato je tu kozmetičarka Mojca, ki se ravno tako sooča s stisko, saj opaža, da vsako leto le še pridobiva telesno maso. Vsakič znova je razočarana, slabe volje in obupana zapustila trgovino z oblačili. Visoko motivirana Mojca komaj čaka dan, ko bo šla z veseljem v trgovino in si kupila nova oblačila. Vesela je, da je dobila priložnost, ko jo je Enemon »potegnil« s kavča in ji predstavil boljše prehranjevalne navade, ki so kot luč na poti do fit postave.

Ines pa je v boju s kilogrami že večkrat zmagala. Do Enemonovega izziva je shujšala že 40 kilogramov in ostalo je le še zadnjih, najtežjih, 8 kilogramov! Želi si le še bolj izoblikovati svojo postavo. Tudi Ines je z željo po fit postavi visoko motivirana in se veseli poletja, v katerega bo stopila bolj samozavestno.

Sodelovanje z Enemonom, prehransko strokovnjakinjo Zalo Gomboc in osebnim trenerjem Maticem Kolencem je vsem trem dalo nov zagon in željo po spremembi.

Pot pred njimi ni enostavna, vendar so se vse tri odločile stopiti iz območja udobja in doseči cilj, ki so si ga zadale. Veliko truda bodo morale vložiti v to, da bodo uresničile svoje želje, zato bodo morale zelo dosledno upoštevati jedilnike in treninge. Jedilniki so zelo barviti ter raznovrstni in sestavljeni tako, da si dekleta lahko obroke pripravijo tudi vnaprej in se tako izognejo tveganju, da bi posegle po nezdravi, hitri hrani. Vedno imajo pri roki Enemon Slim&Fit ploščico ali SHAKE, ki ob hitrem življenjskem slogu pomagajo pri načrtovanju uravnotežene prehrane in izboljšujejo počutje.

Če tudi ti želiš prejemati uravnotežene jedilnike in izgubiti odvečne kilograme, klikni na > https://enemon.si/tedenski-jedilnik/ in si za 3 mesece zagotovi jedilnike, ki te bodo popeljali do zdravega življenja in topljenja kilogramov. Za izgubo odvečne mase sta izredno pomembna prehrana in vadba; pravo razmerje med njima pa je ključ do uspeha.

V zaprti Facebook skupini Prehranjuj se zdravo – z Indiro za fit postavo spremljaj, kako bo izguba kilogramov uspela Mojci, Klaudiji in Ines, ter drži pesti, da jim uspe!

x