| Prehranjevanje

Za vas smo pripravili brezplačno aplikacijo, prek katere si lahko izračunate potrebe po energiji, na podlagi te pa dobite ustrezen prehranski načrt. Za lažjo uporabo smo vam pripravili kratka navodila in obrazložitev uporabe prehranskega načrta.

Pri Enemonu verjamemo, da mora biti prehranski načrt prilagojen posamezniku, saj ni prav uporabiti enakega jedilnika pri ljudeh z različno težo, višino, starostjo, spolom in aktivnostjo.

Prehranski načrt mora biti prilagojen energijskim potrebam posameznika, v popolnosti pa mora zadovoljevati tudi potrebe po beljakovinah, esencialnih maščobah ter vitaminih in mineralih.

Demará o prehranskem načrtu Enemon:
»Sedaj jem veliko več zelenjave kot sem jo prej, krompirjev čips in ocvrt krompir pa sem opustila. Počutim se dobro, nisem lačna, celo obratno saj nisem navajena na takšno količino, volumen hrane kot jo predvideva prehranski načrt.«

120 kg težak fizično aktiven moški, na primer, bo učinkovito izgubljal težo z jedilnikom, ki obsega 2300 kcal, medtem ko bo 50 kg težka, fizično neaktivna ženska pri vnosu 2300 kcal težo pridobivala. Če pri prej omenjenem moškem uporabimo pomanjkljiv jedilnik z na primer 1200 kcal ali ločevalno dieto, bomo sicer dosegli hitro izgubo telesne teže, vendar tudi na račun mišične mase.

 

Vnos podatkov

Da bi dobili pravi prehranski načrt, morate vnesti prave podatke, na podlagi katerih vam bo aplikacija izračunala vaše energijske potrebe in vam odposlala posebej za vas prilagojen prehranski načrt.

Prehranski načrt je seveda učinkovit toliko, kolikor ga upoštevate. Če boste uporabili večje količine maščob, mastnega mesa namesto pustega mesa in polnomastnega mleka in mlečnih izdelkov, bo vaš vnos energije bistveno višji, temu primerno bo tudi rezultat izgube telesne teže slabši, v kolikor je to vaš cilj.

V aplikacijo morate najprej vnesti zahtevane podatke, prehranski načrt nato dobite na vaš e-naslov.

energijske potrebe

Izberite »Uravnotežen prehranski načrt«, kadar želite vzdrževati svojo težo. V tem primeru bo oseba s temi potrebami dobila načrt z 2400 kcal

Izberite »Uravnotežen prehranski načrt za izgubo telesne teže«, kadar želite izgubiti 0,5–1 kg telesne teže na teden. V tem primeru bo oseba s temi potrebami dobila načrt s 1800 kcal.

 

Kako uporabljati Enemon prehranski načrt?

Kadar slišite besedo jedilnik, najverjetneje pomislite na jedilnik, v katerih je za zajtrk 30 gramov borovnic, za malico 30 gramov robidnic in za kosilo kompleksna jed, sestavljena iz 10 sestavin. Takšnemu jedilniku težje sledite, saj imate le redko vse sestavine na zalogi, tudi priprava tega je lahko zamudna.

Prehranski načrt vam zato daje le usmeritve in okvirne količine različnih živil, katera sami kombinirate. Ne glede na izbrano kombinacijo pa so alternative izračunane tako, da boste vedno zaužili primerno količino energije in hranilnih snovi. Prehranski načrt tako ni drugačen za vsak dan, ampak je okvir, v katerem lahko pripravite svojo najljubšo jed. Morda boste morali prilagoditi količine ali pa uporabiti več zelenjave.

Urška o prehranskem načrtu Enemon:
“Jedilniki niso preveč strogi, saj lahko poleg Enemona uživam tudi vso drugo hrano. Enemon uživam za zajtrk. Na začetku in enkrat vmes sem imela malo krize, vendar sem jo hitro prebrodila in se navadila.”

Prehranski načrt je sestavljen realistično in upošteva, da ima večina ljudi največ težav z zagotavljanjem zajtrka in dopoldanske malice, zato ta dva obroka vključujeta priročne izdelke Enemon.Enemon prehranski načrt -ZAJTRK

Znotraj načrta lahko obroke »premešate«: dopoldansko malico zamenjate s popoldansko, zamenjate večerjo in kosilo ali imate obilnejše kosilo, ki vključuje tudi živila iz večerje in zato kot večerjo zaužijete malico.

Možnosti kombinacij znotraj prehranskega načrta je neomejeno.

 

Prehranski načrt Enemon koslio

 

Dober tek!

 

x