| Prehranjevanje

SESTAVINE:

BISKVIT:

– 200 g polonozrnate moke

– 4 jajca

– 100 g diabetičnega sladkorja

– pol zavitka pecilnega praška

– 1-2 pesti suhega ali svežega pehtrana

NADEV:

– 660 g ( 4 lončki ) kisle smetane z manj maščobe

– 250 g mascarpone svežega sira

KAKIJEVA OMAKA:

– 3 velika kakija sorte vanigllija – vanilija zlato jabolko ( 2 za omamko, 1 za dekoracijo)

– 2 žlici nadeva

PRIPRAVA: Ločimo rumenjake od beljakov. Rumenjakom dodamo sladkor in penasto umešamo. Iz beljakov naredimo trd sneg. Vse skupaj nežno premešamo, dodamo moko in pecilni prašek in ponovno na rahlo premešamo. Okrogel pekač premera med 20-26 cm ( prilagodljiv) premažemo z margarino in vanj vlijemo zmes. Pečemo pri 170 stopinjah 45 minut. Biskvit ohladimo in ga prerežemo, da dobimo 3 plasti.

Nadev pripravimo tako, da samo zmešamo kislo smetano in mascarpone. Z njim namažemo biskvite, ki jih predhodno navlažimo z vodo in na koncu še zgornjo plast ali po želji celo torto. Postavimo v hladilnik.

Za preliv pretlačimo sredice kakijev skozi cedilo ali cela kakija pretlačimo s paličnim mešalnikom. Dodamo dve žlici nadeva in premešamo.

Ohlajeno torto narežemo in postrežemo z kakijevo omako in rezinami kakija.

Pa dober tek! :)

x