| Zanimivosti

Toliko meri in tehta naša koža. Je naš največji organ in ščiti telo pred zunanjimi vplivi. A se kljub takšnemu pomenu do nje prevečkrat obnašamo mačehovsko.

Pogosto pozabimo na zaščito kože, ki je nujna ob izpostavljenosti močnim sončnim žarkom. UVA in UVB prodirajo skozi povrhnjico v spodnje plasti kože ter povzročajo poškodbe molekul beljakovin in maščob. Ob tem nastajajo prosti radikali – reaktivne snovi, ki povzročajo nadaljnje poškodbe celic v koži, tudi DNK molekul. Posledica so poškodbe kožne strukture (kolagen, elastin), ki ohranjajo kožo prožno.

brez alergije na sonce, zaščita kože, beta karoten

Najbolj preprosta in učinkovita zaščita so oblačila. Vendar je težko obleči »jesenska oblačila«, ko je zunaj trideset in več stopinj. In še vedno bo nekaj kože nezaščiteno izpostavljeno soncu. Zelo učinkovite so kreme z visokimi zaščitnimi faktorji. A tudi tu ni vedno pokritost popolna. Zakaj ne bi torej zaščitili kože »od znotraj« in podprli lastne zaščitne mehanizme kože?

Zaščita kože

Braunemon je učinkovita dopolnitev zunanji zaščiti

Proste radikale v koži nevtralizirajo telesu lastni antioksidanti, kot je na primer glutation in antioksidanti, ki jih vnašamo s hrano (karotenoidi, vitamin E, vitamin C, fenolne snovi …). Rezultati številnih študij potrjujejo zaščitni učinek karotenoidov, zlasti beta karotena, pred škodljivim delovanjem UV žarkov.

Beta karoten je provitamin vitamina A, ki ga telo porabi za tvorbo tega vitamina, če ga je v telesu premalo. Ko je preskrbljenost z vitaminom A dobra, se večji del beta karotena naloži v zgornjo plast kože in jo naravno obarva. Koža dobi prijetno svetlo rjavo polt. To se pojavi nekaj tednov po začetku rednega uživanja večjih količin karotenoidov. V priporočenem dnevnem odmerku Braunemona je 12 mg naravnega beta karotena. To zadostuje zaščiti in naravni obarvanosti kože.

 

Slovenski izdelek že trideset let pomaga pri zaščiti kože

Braunemon je plod slovenskega znanja. Na trgu je prisoten že trideset let. Prejšnje leto smo skladno z novimi znanstvenimi ugotovitvami dopolnili njegovo sestavo. Povečali smo vsebnost naravnega beta karotena ter dodali 12 mg vitamina E in 50 mg vitamina C, saj je ugotovljeno, da vitamina E in C dopolnjujeta delovanje beta karotena. Riboflavin (B2) pa prispeva k ohranjanju zdrave kože. Kot vitamin ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom. Riboflavin je izredno občutljiv na svetlobo, zato na soncu izpostavljeni koži razpada in so potrebe po riboflavinu v času sončenja lahko višje.

 

Podaljšajte jemanje in s tem učinek Braunemona! Od 17. julija boste ob nakupu dveh škatlic Braunemona tretjo dobili brezplačno.

 

Želimo vam sončne in varne počitnice!

 

 

x