O programu dietetike Enemon.

Program Enemon dietetika deluje znotraj skupine Jata Emona. d.o.o. V Sloveniji in območju nekdanje Jugoslavije je Enemon najstarejši program izdelkov dietetike: nadomestnih obrokov, živil za posebne zdravstvene namene in prehranskih dopolnil.

Naše poslanstvo

»Prinašamo dosežke prehranske znanosti ljudem, ki to potrebujejo.«

Napredek prehranske znanosti v zadnjih 100 letih je izjemen. Kljub temu ostajajo pomanjkanja hranil in neuravnotežena prehrana v populaciji široko razširjena in imajo negativne posledice na zdravje in kakovost življenja ljudi. Ljudje v različnih življenjskih obdobjih in bolezenskih stanjih potrebujejo specifično prehrano, ki preprečuje in korigira pomanjkanja hranil ter rešuje funkcionalne motnje. Nudimo znanstveno utemeljene prehranske izdelke in storitve, ki omogočajo ljudem izkoristek lastnega potenciala.


Naša vizija

»S ponudbo kakovostnih, znanstveno utemeljenih živil za posebne zdravstvene namene in prehranskih dopolnil prispevamo k dvigu kakovosti življenja in prehranskemu statusu ljudi v Sloveniji in Evropi.«


Vrednote

Naša glavna vrednota je delati v dobro uporabnikov, zato naši izdelki temeljijo na znanstveni in strokovni podlagi.

Kakovost zagotavljamo preko sistema HACCP, GMP. Nadzorujemo pa z lastnim analitskim laboratorijem (Emona razvojni center za prehrano d.o.o).

Retrospektiva embalaž

V nadaljevanju vam predstavljamo retrospektivo embalaž izdelkov, katere smo razvili že na samem začetku in so še danes del prodajnega programa. Najstarejši proizvod Enemon (kasneje Enemon SLIM&FIT) bo v letu 2022 praznoval 40 letnico.