Politika varovanja osebnih podatkov

Zahvaljujemo se vam za obisk naših spletnih strani. Varstvo vaših osebnih podatkov nam je zelo pomembno, zato vam skupaj s kvalitetnimi vsebinami zagotavljamo tudi vašo pravico, da sami odločate o uporabi svojih podatkov. Ta politika zasebnosti ureja zbiranje, hrambo in obdelavo osebnih podatkov, ki jih upravljalec zbira od uporabnikov in se lahko kadarkoli spremeni ali dopolni, brez predhodnega opozorila ali obvestila. Z uporabo spletnih strani ponudnika po spremembi ali dopolnitvi posameznik potrjuje, da soglaša s spremembami in dopolnitvami.

 

Kazalo

Upravljalec zbirke osebnih podatkov

Kategorije osebnih podatkov

Nameni obdelave osebnih podatkov

Čas hrambe

Varovanje osebnih podatkov

Pravice uporabnikov

Pogodbeni obdelovalci in območje hrambe

Uporaba piškotkov

Navodila za urejanje piškotkov v posameznih brskalnikih

Pravno obvestilo

Objava sprememb

 

Upravljalec zbirke osebnih podatkov

Jata Emona d.o.o., Agrokombinatska 84, 1000 Ljubljana

Pooblaščena oseba v zvezi z varovanjem osebnih podatkov vam je dosegljiva na info@enemon.si

Kot prejemnik oz. uporabnik dovolim upravljalcu zbiranje, obdelovanje in hranjenje posredovanih osebnih podatkov, skladno z veljavno zakonodajo o varstvu osebnih podatkov.

 

Kategorije osebnih podatkov

Pridobljeni podatki, ki jih hrani upravljalec zbirke osebnih podatkov:

  • e-poštni naslov;
  • ime in priimek, naziv, spol, leto rojstva, višina, telesna teža, stopnja aktivnosti, zaradi potreb po personaliziranem pošiljanju e-sporočil, potrebni obdelavi podatkov za pošiljanje prehranskega načrta in statistični obdelavi;
  • fizični naslov;
  • telefon;
  • katera sporočila je uporabnik odprl in katere povezave je v sporočilih kliknil;
  • katere strani je obiskal na portalu;
  • pretekla povpraševanja, nakupi, računi, podporni zahtevki;
  • IP naslovi uporabnika in ID-ji piškotkov.

 

Nameni obdelave osebnih podatkov

Upravljalec bo podatke, ki jih je pridobil od uporabnikov, uporabljal za naslednje namene:

  • za pošiljanje naročenih materialov (prehranski načrt, e-knjiga, knjižica receptov,..);
  • za izvedbo nagradnih iger;
  • statistične in tržne analize; sledenje klikom in odpiranjem e-mailov;
  • obveščanje in pošiljanje e-novic, člankov, obvestil o dogodkih po e-pošti;
  • neposredno trženje in pošiljanje ponudb po e-mailu, klasični pošti, na spletni strani in opravljanje telefonskih klicev;
  • prikazovanje prilagojenih oglasov na oglaševalskih platformah (Google in Facebook).

Ob poslanih elektronskih sporočilih si upravljalec zabeleži odpiranja prejetih sporočil posameznikov in klike na povezave v prejetih sporočilih. Prav tako beleži oglede in akcije na spletnih straneh upravljavca.

 

Čas hrambe

Osebne podatke posameznika hranimo časovno neomejeno oz. do preklica privolitve za hranjenje in obdelavo podatkov posameznika. Po preklicu soglasja posameznika njegove osebne podatke najkasneje v 15 dneh učinkovito in trajno izbrišemo.

Če bi v našem podjetju prenehali zgoraj opisani nameni, zaradi katerih hranimo in obdelujemo osebne podatke, bomo zbirke podatkov, katerih namen je prenehal, najkasneje v 15 dneh učinkovito in trajno izbrisali.

 

Varovanje osebnih podatkov

Upravljalec bo pridobljene podatke varoval v skladu z veljavno zakonodajo o varstvu osebnih podatkov ter v skladu s svojimi notranjimi akti, sprejetimi na podlagi zakona. Zagotovil bo ustrezno organizacijsko in tehnično varovanje. Upravljalec pridobljenih podatkov v nobenem primeru ne bo posredoval ali razkril tretjim osebam. Podjetje Jata Emona  d.o.o. izvaja ustrezne tehnične in organizacijske ukrepe za varstvo osebnih podatkov.

 

Pravice uporabnikov

V skladu z določili Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR) mora upravljalec osebnih podatkov porabniku na njegovo zahtevo:

  • Potrditi, ali se podatki v zvezi z njim obdelujejo ali ne, in mu omogočiti vpogled v osebne podatke, ki se nanašajo nanj.
  • Posredovati izpis osebnih podatkov, ki se nanašajo nanj.
  • Dati možnost, da popravi ali dopolni svoje osebne podatke.
  • Dati možnost delnega ali celotnega izbrisa osebnih podatkov.
  • Dati možnost prenosa osebnih podatkov k drugemu ponudniku sorodnih storitev.
  • Dati možnost delnega ali celotnega umika privolitve za obdelavo osebnih podatkov.

Upravljalec bo vašo željo po preklicu upošteval in najkasneje v 15 dneh dosledno uredil preklic soglasja z nameni obdelave osebnih podatkov.

Vsak posameznik lahko v primeru, da meni, da so mu s strani upravljalca kakorkoli kršene pravice o varstvu njegovih osebnih podatkov, kadarkoli poda pritožbo pri nadzornem organu  (Informacijskem pooblaščencu v Republiki Sloveniji).

Vsak porabnik ima možnost, da se enostavno z enim klikom v nogi prejetega e-mail sporočila odjavi od prejemanja sporočil ali pa pošlje e-mail z odjavo na info@enemon.si ali z odgovorom na konkretno prejeto e-mail sporočilo.

 

Pogodbeni obdelovalci in območje hrambe

Upravljalec zbrane osebne podatke posreduje tudi svojim pogodbenim obdelovalcem, ki lahko podatke obdelujejo izključno v okviru upravljavčevih navodil in pooblastil in ki so s pisno pogodbo, sklenjeno z upravljavcem, zavezani k zagotavljanju ustrezne ravni varstva osebnih podatkov, in sicer: e-mail marketing sistemom in vzdrževalci IT. Zbirke osebnih podatkov ponudnik hrani na območju EU ter jih ne iznaša v tretje države.

Upravljalec lahko posreduje osebne podatke digitalnim oglaševalskim platformam (Google, Facebook, LinkedIn in podobno) in uporablja njihove piškotke, ki upravljalcu omogočajo prikazovanje targetiranih oglasov in ponovno trženje. S tem uporabnik dobi bolj relevantne oglase na teh platformah s strani upravljavca. Pri tem gre lahko za iznos podatkov pogodbenemu obdelovalcu izven EU.

 

Uporaba piškotkov

Kot uporabnik spletne strani www.enemon.si in www.braunemon.si se strinjate, da se vam v računalnik naložijo piškotki (ang. cookies) za zagotavljanje delovanja vseh funkcij spletne strani, spletno analitiko in napredno oglaševanje. Naložijo se naslednji piškotki:

  • Google Analytics piškotki za analitične namene;
  • Facebook piškotki za ponovno trženje in oglaševanje;
  • Google piškotki za ponovno trženje in oglaševanje;
  • Addthis piškotki za prikazovanje gumbov za deljenje na socialnih omrežjih in pojavnih oken ter izpostavitev;

Piškotki omogočajo, da se določene vsebine ali funkcije aplikacije prilagodijo za določenega obiskovalca, glede na njegove izbire ali preference ali glede na lastnosti njegove terminalske opreme. Piškotki za analitične namene omogočajo stalno izboljševanje spletnega mesta.

 

Navodila za urejanje piškotkov v posameznih brskalnikih

Google Chrome
Internet Explorer
Safari
Firefox
Opera

 

Pravno obvestilo

Vse vsebine, objavljene na www.enemon.si, so last družbe Jata Emona d.o.o.. Brez dovoljenja podjetja Jata Emona d.o.o. se jih ne sme kopirati, razmnoževati ali distribuirati na kakršen koli drug način. Jata Emona d.o.o. ni odgovorna za morebitne težave pri delovanju spletne strani. Jata Emona d.o.o. si pridržuje pravico do morebitnih napak in sprememb vsebin, objavljenih na www.enemon.si.

 

Objava sprememb

Vsaka sprememba naše politike o varovanju osebnih podatkov bo objavljena na tem spletnem mestu. Z uporabo spletnih strani posameznik potrjuje, da sprejema in soglaša s celotno vsebino te politike zasebnosti.

x