Meseca maja smo se mudili pred Kristalno Palačo kjer smo podprli najbolj nenavaden tek za katerega smo slišali – Alive Step Up; Tek po stopnicah na najvišjo stolpnico v Sloveniji – Kristalno Palačo. Pogumni udeleženci – gasilci, rekreativci in profesionalni športniki, otroci ter štirinožni prijatelji so morali premagati kar 479 Stopnic, 21 Nadstropij in 89 Metrov.

Ima pa dogodek tudi dobrodelno noto, ker sodeluje društvo Junaki 3. nadstropja.

Hvala ekipi Alive Step Up – odličnemu organizatorju Boštjanu Gamsu, televizijskemu voditelju Davidu Urankarju, stand-up komiku Andreju Težaku – Teškyu ter Btc Cityu, da ste ta čudovit dogodek omogočili.

P.S. SMS lahko pošljete skozi celo leto: JUNAKI5 na 1919 in tako prispevate 5 € za otroke, ki se borijo z rakom.

Organizatorja dogodka Boštjana smo povprašali zakaj so se leta 2014 lotili prvega Alive Step Up-a?

Preprosto za to, ker tovrstnega tekmovanja v taki obliki pri nas še ni bilo. V resnici ga tudi še danes ni. Smo edini, ki imamo toliko raznolikih kategorij. Športni dogodek prepletamo s čustvi, ki se vidijo pri interakciji med gasilci in otroci in otroci oboleli z rakom. Mestne ljudi želimo opozoriti na uporabo stopnic namesto dvigal, profesionalnim in rekreativnim tekačem pa želimo postaviti izvi premagati najvišjo stolpnico v Sloveniji. Na voljo imajo več kategorij 1x, 3x ali 31x. Prepričani smo, da se čisto za vsakega najde primerna težavnost.

Kako pa je s tovrstnimi tekmovanji v svetu? Več si lahko ogledate na kratkih videih, ki jih je ekipa Alive Step Up v ta namen posnela:

Nekaj foto utrinkov iz dogodka:

 

Vidimo se prihodnje leto! Če ne bomo obležali, tako kot tekmovalec na zadnji sliki ☝️, hihi. Šalo na stran, morda se srečamo pri premagovanju stopnic. Spremljajte novice in naša družbena omrežja kjer bomo delili vse o Alive Step Up 2024.

Čestitke organizatojem Alive Step Up, gotovo se zopet srečamo!