Redna fizična aktivnost je zelo pomembna za vzdrževanje izgubljene telesne mase, za boljše počutje, samozavest in ohranjanje mišične mase. Svetovano je, da s postopnim gibanjem začnete že v prvih dneh po operaciji ter zdrav in aktiven način življenja ohranjate in krepite vse dni prihodnosti.

Po pooperativnem okrevanju se priporoča minimalno 150 minut/teden srednje intenzivne aerobne fizične aktivnosti, cilj pa naj bo 300 minut/teden, z vajami za moč 2-3 krat tedensko.

Priporočamo, vam, da se vključite v vodene vadbe, ki se izvajajo v centrih za krepitev zdravja, znotraj zdravstvenih domov po vsej Sloveniji.

Skušajte privzeti bolj aktiven način življenja, naj sprehodi po obrokih postanejo del vašega vsakdana, odločajte se za vožnjo s kolesom, namesto z avtomobilom kadarkoli je to mogoče.

Vzemite si čas zase in za svoje telo vsak dan, ter si privoščite krajšo telovadbo.

Na voljo je zaprta facebook skupina, katero vodi naša ambasadorka Darinka Nardin in je namenjena izključno tistim, ki se na operacijo pripravljate ali ste že bili operirani. Člani skupine, nekateri že pravi veterani si med seboj delijo izkušnje in si pomagajo. V skupini je na voljo tudi strokovna pomoč.

Poleg zakladnice znanja, ki je v zaprti facebook skupini je na voljo še:

– brezplačna e-knjiga – Bariatrična prehrana glede prehrane pred in po bariatrični operaciji s strokovnimi priporočili, preprostimi jedilniki in recepti za obdodje pred in po bariatrični operaciji ter

VIDEO o bariatrični operaciji in pomanjkanju hranil.

Prehranska dopolnila za prehransko uravnavanje malabsorpcije po bariatričnih operacijah

Za prehransko uravnavanje malabsorpcije po bariatričnih operacijah
25,09 
1 x multivitamini & CaC+D
Original price was: 38,99 €.Current price is: 35,09 €.
Najnižja cena zadnjih 30 dni: 35,09 
1 x multivitamini & CaC+D & Protein
Original price was: 54,88 €.Current price is: 49,39 €.
Najnižja cena zadnjih 30 dni: 49,39 
razišči Vse izdelke