Bariatrična operacija predstavlja eno od dolgotrajno uspešnejših rešitev pri boji z debelostjo s katero se zadnja leta spopada vedno več posameznikov. V svetu je bariatrična operacija že precej pogosta ter bolje poznana, pri nas pa se uveljavlja šele zadnja leta.

Odločitev za operacijo nedvomno predstavlja pomemben in velik korak na katerega se je potrebno ustrezno pripraviti zato smo za vas zbrali najpomembnejše informacije, ki jih potrebujete za uspešno pripravo na tako pomembno življenjsko odločitev.

Kaj morate storite že pred operacijo?

Prilagodite vrste hrane, ki jih imate v svojem domu. Že pred operacijo pojdite po nakupih in si glede na nasvete dietetika pripravite tista živila, ki jih boste potrebovali. Za več idej o pripravi zdravih, polnovrednih obrokov smo za vas pripravili knjižico z recepti.

Začnite z vajo novih prehranjevalnih navad – zmanjšajte velikost porcij, jejte počasneje in hrano dobro prežvečite. Te navade bodo kasneje potrebne, zato bo prehod nanje z zadostno vajo lažji.

Hrano postavite na manjše krožnike in uporabite manjšo žlico. Tako bo količina hrane izgledala večja, z manjšo žlico pa boste jedli bolj počasi.

Pišite dnevnik zaužite hrane in tekočin. Te informacije bodo v pomoč vam, predvsem pa dietetiku, saj vam bo le tako lahko svetoval o primerni prehrani.

Glede na to, da boste prve 2-3 tedne po operaciji uživali mehko, zmečkano hrano, si zagotovite tudi primerno opremo, s katero boste lahko hrano pripravljali (palični mešalnik, blender). Če kupujete nov blender priporočamo, da ima moč motorja okoli 1000 W.

Priskrbite si kuhinjsko tehtnico.

Naročite si bariatrične multivitamine, beljakovinski napitek in kalcijev citrat. Na voljo so tudi v obliki paketa.

Poskusite zmanjšati ali povsem prenehati s kajenjem vsaj 3 mesece pred operacijo, saj lahko kajenje poveča tveganje za razvoj zdravstvenih zapletov po operaciji.

Na voljo je zaprta facebook skupina, katero vodi naša ambasadorka Darinka Nardin in je namenjena izključno tistim, ki se na operacijo pripravljate ali ste že bili operirani. Člani skupine, nekateri že pravi veterani si med seboj delijo izkušnje in si pomagajo. V skupini je na voljo tudi strokovna pomoč.

Poleg zakladnice znanja, ki je v zaprti facebook skupini je na voljo še:

– brezplačna e-knjiga – Bariatrična prehrana glede prehrane pred in po bariatrični operaciji s strokovnimi priporočili, preprostimi jedilniki in recepti za obdodje pred in po bariatrični operaciji ter

VIDEO o bariatrični operaciji in pomanjkanju hranil.

Prehranska dopolnila za prehransko uravnavanje malabsorpcije po bariatričnih operacijah

NAJBOLJ PRODAJANO
Za prehransko uravnavanje malabsorpcije po bariatričnih operacijah
25,09 
Najnižja cena zadnjih 30 dni: 35,09 
Najnižja cena zadnjih 30 dni: 49,39 
razišči Vse izdelke