Zagorela polt je lepa le, če je zdrava!

Če pravočasno začnete skrbeti za vaše notranje zdravje kože, imate še vedno dovolj časa, da postanete zmagovalci poletja – z zdravo in čudovito porjavelo poltjo. Sončne opekline vam lahko zagrenijo preostanek uživanja na morju ali v hribih. Še več. Pretirano sončenje pušča tudi trajne, nemalokrat nevarne, posledice na koži.

Kaj resnično škodi naši koži?

Sončno sevanje je sestavljeno iz žarkov različnih valovnih dolžin. Infrardeče žarke čutite kot toploto in niso nevarni. Nevarni so UV-žarki A, B in C. UVB sevanje je najbolj intenzivno sredi dneva in povzroča opekline. UVA sevanje pa deluje ves dan in ne povzroča opaznih opeklin, je pa kljub temu nevarno, saj povzroča poškodbe globjih struktur kože.

Lepo porjavela in zaščitena koža

Kako sonce škoduje koži?

UV-žarki napadajo sestavine kože s svojo energijo in povzročijo poškodbe molekul beljakovin in maščob. Pri tem nastajajo reaktivne snovi – prosti radikali, ki še naprej poškodujejo celice v koži, vključno z molekulami DNK.

Izpostavljanje soncu ni nedolžna stvar. A obstaja rešitev, ki vam lahko pomaga vse leto, da se pripravite na sonce.

Prosti radikali poškodujejo strukture v koži, kot so kolagen, elastin in druge strukture, ki dajejo koži obliko in prožnost.

Poškodbam sledi vnetje, ki povzroči povečan pretok krvi. Ta se pokaže kot rdečina in bolečina, v hujših primerih pa tudi v obliki mehurjev. Temu sledi tvorba zaščitnega pigmenta melanina (zato porjavimo), nepopolno popravilo kože, brazgotinjenje, izguba strukture in tvorba pigmentih peg.

Koža se zaradi delovanja prostih radikalov prezgodaj postara.

UV-sevanje lahko povzroča tudi mutacije v dednem zapisu. Ker pa se celice v koži pospešeno replicirajo, obstaja velika možnost, da se mutirane celice namnožijo in tako nastane kožni rak.

Sonce pa ni zgolj škodljivo in nevarno.

Sončni žarki pa seveda nimajo le negativnih učinkov. Zadostno izpostavljanje soncu (UVB žarki) omogoča, da se v koži tvori vitamin D.

Ljudje, ki se soncu ne izpostavljajo dovolj, morajo zato vitamin D praviloma dodajati v obliki prehranskih dopolnil ali obogatenih živil. V splošnem je pri nas preskrbljenost z vitaminom D nezadostna. Preberi si več o pomenu, nevarnosti pomanjkanja in dodajanju vitamina D.

Sami lahko naredite veliko ob upoštevanju hitrih nasvetov za zdravo izpostavljenost soncu.

Za pridobivanje lepe barve naj bo sončenje predvsem zmerno in postopno. To pomeni:

– izogibajte se soncu med 10. in 16. uro,

– uporabljajte klobuk,

– redno in obilno nanašajte kremo za sončenje z zaščitnim faktorjem 30 ali več,

– pijte dovolj tekočine,

– uživajte snovi z antioksidativnim učinkom, kot so na primer beta karoten in vitamin C, ki pripomore k zmanjšanju poškodb kože.

Kaj je Braunemon in kako deluje?

Braunemon je prehransko dopolnilo s sestavinami, ki ščitijo celice kože pred oksidativnim stresom.

Oksidativni stres je porušeno ravnovesje med nastajanjem prostih radikalov in antioksidativno zaščito. Prosti radikali so reaktivne snovi, ki nastajajo v telesu, vnašamo pa jih v telo tudi od zunaj (na primer s kajenjem). Kadar so v nesorazmerju z antioksidantivno zaščito, nastajajo poškodbe celic , kar se odraža tudi s pospešenim staranjem kože. Sestavine v Braunemonu pa prispevajo tudi k boljši prehranjenosti in obarvanosti kože.

Kako uporabljati Braunemon? Preprosto!

Braunemon začnite uživati že 2–3 tedne preden boste izpostavljeni soncu, in nadaljujte v obdobju sončenja. Priporočeni dnevni odmerek (1 kapsula) zaužijte s tekočino, in sicer 60 dni zapored.

Za vzdrževanje lepe porjavelosti priporočamo uporabo Braunemona® tudi po obdobju intenzivnega sončenja. Lahko ga uporabljate vsak dan, celo leto.

Poskrbite za zdravje in mladosten videz vaše kože ter ne pozabite na uporabo kreme z zaščitnim faktorjem, ustrezno zaščito v najbolj močnih urah ter dodatki, ki vašo kožo nahranijo in zavarujejo od znotraj. Vaša koža vam bo hvaležna.

Prehranska dopolnila za zaščito in prehranjenost kože

IZBRAN PRODUKT LETA 2024
Poskrbi za lepo in zaščiteno kožo
15,89 
Za sijočo kožo, čudovite lase in lepe nohte
18,16 
razišči Vse izdelke