Po bariatrični operaciji se v telesu odvijajo različne spremembe na katere moramo biti pozorni ter se nanje ustrezno pripraviti. Telesu moramo zagotoviti ustrezno pomoč in zaščito pri okrevanju in nadaljnji uspešni poti izgube odvečne telesne teže.

Po operaciji lahko pride do pomanjkanja hranil kar se zelo hitro začne kazati na koži. Koža, sluznice in lasni mešički so sestavljeni iz celic, ki se zelo hitro delijo, zato se pomanjkanja hranil na teh tkivih najprej izrazijo. Izpadanje las se po bariatričnih operacijah pojavlja pri skoraj polovici pacientov, predvsem pri ženskah. Lasje lahko postanejo tanki, suhi, krhki in spremenijo barvo. Pogoste so tudi spremembe na koži; suha koža, slabša elastičnost kože, slabše celjenje ran in dermatitis.

Izpadanje las je največkrat posledica pomanjkanja železa, cinka in kakovostnih beljakovin. Za ohranjanje normalne kože pa so pomembni številni vitamini in minerali (biotin, baker, železo, selen, vitamin A, riboflavin, niacin, pantotenska kislina, vitamin B6, folna kislina, vitamin B12, vitamin C, vitamin D, vitamin E, vitamin K, cink) in zadosten vnos beljakovin.

Izpadanje las in spremembe na koži preprečite z uravnoteženo, beljakovinsko bogato prehrano in z rednim dodajanjem bariatričnih multivitaminskih dodatkov.

Dodajanje dodatkov s kolagenom (želatino) ali keratinom ni smiselno, pomembno pa je zagotoviti zadosten vnos beljakovin s hrano (meso, jajca, mleko) ali z beljakovinskimi napitki.

Na voljo je zaprta facebook skupina, katero vodi naša ambasadorka Darinka Nardin in je namenjena izključno tistim, ki se na operacijo pripravljate ali ste že bili operirani. Člani skupine, nekateri že pravi veterani si med seboj delijo izkušnje in si pomagajo. V skupini je na voljo tudi strokovna pomoč.

Poleg zakladnice znanja, ki je v zaprti facebook skupini je na voljo še:

– brezplačna e-knjiga – Bariatrična prehrana glede prehrane pred in po bariatrični operaciji s strokovnimi priporočili, preprostimi jedilniki in recepti za obdodje pred in po bariatrični operaciji ter

VIDEO o bariatrični operaciji in pomanjkanju hranil.

 

Prehranska dopolnila za prehransko uravnavanje malabsorpcije po bariatričnih operacijah

NAJBOLJ PRODAJANO
Za prehransko uravnavanje malabsorpcije po bariatričnih operacijah
25,09 
Najnižja cena zadnjih 30 dni: 35,09 
Najnižja cena zadnjih 30 dni: 49,39 
razišči Vse izdelke