Zaprtje je bolezen današnje civilizacije.

Sodobni način življenja zdravju našega telesa ni najbolj naklonjen. Vsak dan smo izpostavljeni stresu, hitenju, slabi prehrani, strupom iz okolja in pomanjkanju telesne aktivnosti.

Pa se kdaj vprašamo kako vse to vpliva na enega naših najpomembnejših organov, naše črevesje?

Že znani Hipokrat je davno nazaj rekel: »Vse bolezni se začnejo v črevesju«.

Zdravo črevo je izredno pomemben del zdravja telesa. Od njega je odvisna uspešnost absorbcije hranil iz hrane, ki jo uživamo ter izločanje snovi, ki jih naše telo ne potrebuje več. V črevesju se odvaja sinteza določenih vitaminov in mineralov, razstrupljanje odpadnih snovi in od zdravja črevesja je odvisna uspešnost našega imunskega sistema. Kar 70% imunskega sistema deluje v in je odvisno od stanja črevesja.

Tema, ki se je vsi izogibamo a bi morali o njej spregovoriti bolj pogosto je nedvomno naša prebava.

Neurejena, počasna in slaba prebava je vzrok za obilico simptomov slabega počutja. Slaba prebava povzroči, da se v našem telesu predolgo kopičijo odpadne snovi, ki telesu škodijo, se sčasoma izločajo v krvni obtok, zmanjšajo moč in delovanje obrambnega sistema in posledično ogrožajo naše zdravje. Ko je v našem krvnem obtoku preveč odvečnih strupenih snovi, naša jetra postanejo preobremenjena zato lahko sčasoma pride do okvare. Vse motnje v delovanju črevesja, ki vodijo v neučinkovito izločanje odpadkov iz telesa postopoma vodi v zastrupljanje celotnega telesa. Strupi vstopijo v krvni obtok in povzročajo različne težave, utrujenost, glavobole, zaprtost, težave s sklepi, probleme s kožo, razdražljivost, črevesne pline, slab zadah, alergije in še mnoge različne nevšečnosti. V najslabšem primeru se lahko razvije tudi črevesni rak. Zato je izrednega pomena, da o prebavi spregovorimo, saj igra pomembno vlogo pri kakovosti našega življenja..

Urejena in redna prebava je pomemben pokazatelj zdravega in uravnovešenega telesa!

Kaj pravzaprav pomeni zdrava prebava?

Pri zdravem človeku se črevesje prazni vsaj 1x dnevno. Vse kar je manj od tega, pomeni obliko zaprtja in počasno delovanje prebave, čemur je vredno nameniti nekaj pozornosti.

Preberi si več o tem kako poskrbeti za zdravje vašega črevesja.

Prehranska dopolnila za težave z zaprtjem

razišči Vse izdelke